Siemens biedt nieuwe energiemeetcomponenten voor energiemanagementsystemen

Siemens biedt nieuwe energiemeetcomponenten voor energiemanagementsystemen

Siemens heeft aan haar Sentron-portfolio twee nieuwe energiemeters en een uitbreidingsmodule toegevoegd. Deze TÜV-geteste componenten, de 7KM PAC3200T en 7KM PAC2200 voor DIN-rail montage, meten alle relevante grootheden in een elektrotechnische installatie. Met behulp van de geïntegreerde communicatie-interfaces kunnen deze meters voor de verdere verwerking van de meetwaarden eenvoudig worden geïntegreerd in overkoepelende automatiserings- en energiemanagementsystemen. Samen met de powermanager-software vormen de meters een energiemonitoringoplossing die in het bijzonder geschikt is voor kleine en middelgrote bedrijven.

De uitbreidingsmodule 7KM PAC I(N), I(Diff), analoog, kan worden gebruikt om aan de bestaande energiemeters 7KM PAC3200 en 7KM PAC4200 nog meer functies toe te voegen. De PAC energiemeters uit de serie 7KM registreren nauwkeurig, reproduceerbaar en betrouwbaar de energiewaarden voor de voeding, afgaande groepen of afzonderlijke verbruikers. Ze leveren niet alleen uitgebreide informatie over de elektrische energieverdeling, maar ook belangrijke meetwaarden voor de beoordeling van de status van de applicatie en de netwerkkwaliteit.

Energiemeters

De compacte energiemeters 7KM PAC3200T kunnen gemakkelijk op de montagerail worden vastgeklikt en zijn ideaal geschikt voor toepassingen waarbij de energiemeter geen display hoeft te hebben. Net zo gemakkelijk te gebruiken zijn de energiemeters van het type 7KM PAC2200. Deze veelzijdige energiemeters geven de voornaamste meetwaarden direct op een geïntegreerd display weer. Met behulp van communicatie-interfaces kunnen ze via Modbus TCP, Modbus RTU of M-Bus op energiemonitoringsystemen worden aangesloten.

Via de webserver die in beide energiemeters is geïntegreerd, laten de gegevens zich onafhankelijk van de meter visualiseren op een PC, tablet of smartphone. Deze energiemeters zijn geïntegreerd in de configuratiesoftware powerconfig en de energiemonitoringsoftware powermanager. De 7KM PAC3200T energiemeters voldoen aan de eisen van IEC61557-12 met de klasse 0,5% Daarnaast voldoen de 7KM PAC2200 energiemeters met de klasse 1 % aan de zelfde norm. De internationale certificering betekent dat ze wereldwijd kunnen worden ingezet.

Aardlekstromen

Met de uitbreidingsmodule 7KM PAC I(N), I(Diff), analoog, kunnen de veelzijdig inzetbare energiemeters 7KM PAC 3200 en 4200 met nog andere functies worden uitgebreid, zoals de klasse 1 nulleidermeting (IN) volgens IEC61557-12 en de aardlekstromen type A of B. De module biedt daarnaast twee analoge ingangen voor bijvoorbeeld de meting van de verschilstroom (IDiff), temperatuur, flow en druk.

Energiemonitoringsystemen maken energiestromen transparant en scheppen daarmee de basis om de besparing te vergroten. Naast kostenbesparingen door optimalisering van het verbruik bieden de systemen ook een grotere betrouwbaarheid van infrastructuur en industriële installaties doordat ze de netwerken en netwerkkwaliteit bewaken. Tegelijkertijd vergroot een systematische energiemonitoring het bewustzijn voor het daadwerkelijke energieverbruik. Het energiemonitoringsysteem van het Sentron-portfolio biedt een solide basis voor geregelde energieaudits en een operationeel energiemanagementsysteem overeenkomstig ISO 50001.

Samen met de powermanager-software vormen de energiemeters een energiemonitoringoplossing dat in het bijzonder geschikt is voor kleine en middelgrote bedrijven.

Voor meer informatie over de divisie Energy Management, klik hier

bron: http://www.corporate.siemens.nl/nl/pers-nieuws/siemens-biedt-nieuwe-energiemeetcomponenten-voor-energiemanagementsystemen.htm


(+31) 013 578 43 20
info@nordomatic.nl
Maa - Vrij 8.30 - 17.00
In het weekend gesloten
Ringbaan Noord 185
5046AB Tilburg