Partners bundelen krachten voor oplossingen duurzame energie-opwekking

Partners bundelen krachten voor oplossingen duurzame energie-opwekking

Siemens, IFTech en Y-con tonen gezamenlijk op de Vakbeurs Energie hoe zij samen kunnen voorzien in een duurzaam energietraject. De Climatix-regelaar speelt hierbij een belangrijke rol als hart van duurzame energie-installaties.

De Climatix-regelaar van Siemens is een OEM-regelaar, bestemd voor onder meer producenten van warmtepompen, WKO-installaties en stadsverwarming. Voor de regelaar dient applicatie-specifieke software te worden geschreven die producenten zelf kunnen laden in de Climatix-regelaar voor de installaties die ze produceren. “Deze specifieke software kan in eigen beheer of door externe partijen worden ontworpen om de eigen specifieke know-how van het product erin te stoppen”, schetst Jeroen van der Steuijt van Siemens. Afhankelijk van de applicatie, kan je de noodzakelijke softwareblokken in de software in- en uitschakelen via een bedieningsunit (HMI) of laptop.

Hoog rendement

IFTech, ontstaan als studie- en engineersbureau voor het uitvoeren van haalbaarheids- en ontwerpstudies m.b.t. geothermische projecten, bouwt, onderhoudt en monitort inmiddels ook zelf geothermische energiecentrales op een gestandaardiseerde manier. “Hierdoor kunnen wij ons product continu verder ontwikkelen en optimaliseren”, aldus Raf Schildermans.  “De regeling en sturing van dergelijke systemen is heel belangrijk. Climatix laat toe om een uitgebreid softwarepakket te schrijven waarbij je bepaalde modules in de programmatuur kunt activeren en weglaten. Ideaal om snel een complexe regelaar te realiseren! We beloven klanten thermische energie op te wekken met het hoogst mogelijke rendement. Om dat waar te maken, moeten we op het scherpst van de snede ontwerpen, bouwen én sturen.”

 

 

Krachtig en veelzijdig

De software voor de Climatix-regelaar ontwikkelde IFTech in samenwerking met systemintegrator Y-con, die het programmeerwerk verzorgde. “Deze product-gerelateerde regelaar is Siemens ten voeten uit,” aldus Paul Brok van Y-con. “Veelzijdig, modulair en krachtig. Je kunt de aangesloten I/O flexibel uitbreiden. Er zijn opties voor het direct aansluiten van elektronische expansie-ventielen en voor het trenden van de temperatuur. Via de cloud-omgeving heb je overal ter wereld, 24/7 toegang tot de regelaar. Een intelligent concept met als voordeel de standaardisatiemogelijkheid. Ook prijstechnisch is het zeer interessant.”

Zuinige na-regeling

Op de vakbeurs Energie tonen de partners hoe ze samen van A tot Z een rol kunnen spelen in duurzame energietrajecten: van de opwekking via de distributie tot bij de eindafnemer. Naast de Climatix wordt het DXR2 ruimte-automatiseringsstation gepresenteerd. De BACnet-gecertificeerde DXR2 na-regelingen zijn integreerbaar met producten van verschillende fabrikanten. Het installeren, programmeren en in bedrijf stellen is eenvoudig. Men kan voorgeprogrammeerde toepassingen laden uit een bibliotheek, maar ook zelf programmeren om de na-regeling aan te passen aan bijvoorbeeld afwijkende ruimten. Het Green Leaf-principe maakt een energiebesparing tot wel 25% mogelijk. De DXR2 is zeer geschikt is om in te zetten bij de eindafnemer.

Meer informatie over de Vakbeurs Energie van 9 t/m 11 oktober in de Brabanthallen in Den Bosch.

 

 

Bron: https://gebouwentechniek.siemens.nl/algemeen-nieuws/climatix/


(+31) 013 578 43 20
info@nordomatic.nl
Maa - Vrij 8.30 - 17.00
In het weekend gesloten
Ringbaan Noord 185
5046AB Tilburg