Belimo Energy Valve, weten waar de energie naartoe stroomt

Belimo Energy Valve, weten waar de energie naartoe stroomt

De Belimo Energy Valve™ is een Internet of Things-apparaat (IoT) – een intelligente drukonafhankelijke regelkogelkraan met mogelijkheid tot de verbinding aan de Belimo Cloud. Unieke functies als de delta-T manager of de mogelijkheid van directe vermogensregeling geven duidelijkheid, verhogen de efficientie en reduceren de kosten.

De Belimo Energy Valve™, is opgebouwd uit een 2-weg-regelkogelkraan, debietsensor, temperatuursensoren en een aandrijving met geïntegreerde intelligentie, combineert 5 functies in een eenvoudige, montagevriendelijke eenheid. Gebouweigenaren, gebouwmanagers, installateurs en systeemintegratoren zullen de voordelen van deze intelligente technologie direct bevestigen:

  • Snelle en veilige dimensionering, zoals eenvoudige inbedrijfname
  • Energiebesparend dankzij een automatische, permanente hydraulische inregeling
  • Gegarandeerd de juiste waterhoeveelheid bij drukschommelingen en in deellastbereik
  • Efficient gebruik gewaarborgd door het Delta-T-Management
  • Bij Belimo Cloud Connectie geen 5 jaar maar zelfs 7 jaar garantie! Met de integratie van de Belimo Energy Valve™ in de Belimo Cloud stellen de gebruikers hun eigen gebruikersrekening op, om plaatsonfhankelijk en altijd volledige transparantie bij het energieverbruik van de koeling-/verwarmingstoepassing te verkrijgen.
     

Een geoptimaliseerde complete oplossing – nu via de cloud.
 

Transparant

Geïntegreerde intelligentie en sensoren maken preciese gegevens voor de prestaties van de warmtewisselaar mogelijk. De gegevens uit de energiebewaking worden gebruikt om de systeemprestaties gedurende de gezamelijke levensduur te bewaken en waar nodig te optimaliseren.

 

Verbonden

De Cloud-verbinding optimaliseert en bewaakt het energie-
gebruik en stelt analyse voor verbetering van de product- en systeemkwaliteit beschikbaar. Een verbeterde communicatie maakt een verdere systeemintegratie mogelijk met Modbus RTU en TCP/IP, BACnet MS/TP, BACnet IP, Modbus, Belimo MP-Bus® en conventioneel (0-10V).

 

Efficiënt

Door de Delta-T-Manager wordt het Low Delta-T-Syndroom vermeden. Dit bewerkstelligt een verhoging van de efficientie en daarmee de verlaging van de investeringskosten. De vermogensregeling maakt een druk- en temperatuuronafhankelijke regeling van de vermogensafgifte aan de warmtewisselaar mogelijk.

 

 


(+31) 013 578 43 20
info@nordomatic.nl
Maa - Vrij 8.30 - 17.00
In het weekend gesloten
Ringbaan Noord 185
5046AB Tilburg