Siemens Building Operator

Siemens Building Operator

Met de Building Operator lanceert Siemens dit najaar het eerste leveranciersonafhankelijke cloudplatform om de performance van gebouwen op verschillende locaties centraal te monitoren. Een grote stap in het efficiënt beheren van gebouwen.

De Building Operator is een gateway om snel en veilig connectie te maken met een cloud-omgeving waarbinnen informatie verzameld wordt uit beheersystemen en regelaars in gebouwen op verschillende locaties. Eigenaren en/of beheerders van winkels, scholen, zorginstellingen, kantoren of hotels verspreid over het hele land krijgen hiermee vanaf één centrale locatie real time inzicht in de performance van hun gebouwen. Aangezien het om een onafhankelijk platform gaat, hoeft de gebouwtechnologie niet alleen van Siemens te zijn, d.m.v. de open protocollen als BacNET en Modbus kan alle data van systemen verzameld en ontsloten worden. Gebouwbeheersystemen en regelaars van diverse leveranciers zijn met de Building Operator te koppelen, op voorwaarde dat ze gebaseerd zijn op open standaarden.

Informatieplicht energie

Met de Building Operator wordt het voor bedrijven en instellingen met meerdere panden eenvoudiger om te voldoen aan de Energierapport Informatieplicht. Deze gaat in op 1 juli 2019. Jaarlijks moet een rapport bij de overheid worden ingediend over het energieverbruik van de gebouwen en energiebesparende maatregelen met een terugverdientijd van vijf jaar die al omgezet zijn, of die de komende jaren omgezet worden. Het energieverbruik van meerdere panden kan met de Building Operator met één tool inzichtelijk worden gemaakt en hoeft dus niet per locatie in kaart te worden gebracht. Men kan het energieverbruik van de verschillende gebouwen snel vergelijken, wat ook de besluitvorming rond het nemen van energiebesparende maatregelen versnelt.

Tijd- en kostenbesparing

Via de Building Operator kunnen gebouwen op een onbeperkt aantal locaties met de cloud worden verbonden. Op een interactieve kaart ziet men 24/7 hun actuele status. Hierdoor kan men snel en adequaat op eventuele storingen reageren. Trending en analyse van data in de cloud maakt het mogelijk om noodzakelijk onderhoud te voorspellen. Bedieningstaken kunnen eenvoudig op afstand worden uitgevoerd. Men hoeft bijvoorbeeld niet meer ter plekke aanwezig te zijn om de temperatuur hoger te zetten als er ’s avonds nog langer doorgewerkt wordt in een pand of er een evenement plaatsvindt. Dit alles bespaart reistijd, kosten en verhoogt de efficiency van het gebouwbeheer.

Snelle en veilige connectie

Voor vastgoedeigenaren, facility managers maar ook partijen die verschillende gebouwen in onderhoud hebben is de Building Operator een snel inzetbare en eenvoudig te bedienen tool. Het duurt slechts een half uur om hem up & running te krijgen. De verbinding met de cloud is goed beveiligd tegen cyber-security. Het aanschaffen van de Building Operator-box is geen grote kostenpost. Na de installatie betaalt men een maandelijkse fee waarvan de hoogte afhankelijk is van het dataverbruik. In Nederland gaat Siemens deze zomer in samenwerking met Solutions Partners een aantal pilots draaien met de Building Operator, die vanaf het najaar op de markt komt.

Meer weten over de Building Operator, klik dan hier.

bron: https://gebouwentechniek.siemens.nl/productinformatie/cloudplatform/


(+31) 013 578 43 20
info@nordomatic.nl
Maa - Vrij 8.30 - 17.00
In het weekend gesloten
Ringbaan Noord 185
5046AB Tilburg