Gebouwenbeheersysteem in de cloud

Gebouwenbeheersysteem in de cloud

Je gebouwenbeheersysteem in de cloud: wat is het en wat zijn de voordelen?

 

Wonen en werken in een comfortabel omgeving vinden we allemaal fijn. Gebouwen zijn tegenwoordig dan ook vaak uitgerust met verschillende moderne technieken. Verlichting, verwarming, airconditioning en ventilatie: allemaal onmisbaar voor een fijn binnenklimaat. Met al deze technieken in één (of zelfs meerdere) gebouwen is het soms lastig om het overzicht te behouden. Een gebouwenbeheersysteem in de cloud maakt dit een stuk eenvoudig én het biedt veel mogelijkheden. In dit artikel vertellen we je hier meer over.

 

Gebouwenbeheersysteem in de cloud


Voordat we ingaan op de voordelen van een gebouwenbeheersysteem in de cloud, is het handig om te weten wat dit nu precies inhoudt. De term cloud ken je waarschijnlijk wel: het is een centrale opslagplek voor data. Je gebruikt zo’n cloud bijvoorbeeld om documenten of foto’s op te slaan, maar ook je gebouwenbeheersysteem kun je in een cloud zetten. Het handige van zo’n cloud is dat je alle technieken in het gebouw op één centrale plek kunt monitoren en bedienen. Verwarming, ventilatie, airconditioning, verlichting: je beheert het allemaal via de cloud.

Een visueel dashboard


Via een visueel dashboard zie je alle actuele en relevante informatie over jouw gebouw(en). Dit maakt het mogelijk om trends te analyseren en inzichten te verkrijgen, die je anders wellicht niet eens had opgemerkt. Ook heb je inzicht in grafieken, statistieken en conversies. Deze visuele weergave van gegevens helpt je om de informatie sneller te begrijpen, verbanden te leggen en uiteindelijk de juiste beslissingen te nemen. Toch is inzicht in je gebouwen niet het enige voordeel van een gebouwenbeheersysteem in de cloud. Het biedt ook ontzettend veel andere voordelen:

1. Continue verbeteren

De informatie uit de cloud stelt je in staat om je gebouwenbeheersysteem continue te verbeteren. Door informatie te analyseren ontdek je wellicht verschillende mogelijkheden om te besparen of te optimaliseren. Bijvoorbeeld op je energiekosten!

2. Proactief onderhoud

Via de cloud constateer je eventuele fouten in het gebouwenbeheersysteem tijdig. Zo kun je tijdig actie ondernemen, voordat er problemen ontstaan.

3. Comfort

Via de cloud creëer je een comfortabel klimaat voor bewoners en bezoekers. Verandert hun behoefte? Dan stel je de instellingen van je gebouwenbeheersysteem eenvoudig bij.

4. Real-time meldingen

Zijn er problemen? Dan ontvang je daar via de cloud direct een melding van. Zo kun je problemen direct oplossen en voorkom je hinder en ongemakken bij bewoners.

5. Informatie delen

De cloud maakt het eenvoudig om informatie te delen. Dit gebeurt via een centrale database, die voor alle gebruikers toegankelijk is. Door informatie te delen hoeft je niet telkens zelf het wiel uit te vinden, maar los je problemen gezamenlijk op en leer je van eerdere ervaringen.

6. Betere service

Via de cloud voorzie je alle gebruikers - zoals gebouwenbeheerders - van de juiste informatie. Voor hen is dit de ideale tool om op de juiste manier te handelen, weloverwogen beslissingen te nemen én daarmee de algehele service binnen het gebouw te verbeteren.

Jouw gebouwenbeheersysteem in de cloud?


Zoals je leest biedt een gebouwenbeheersysteem in de cloud talloze voordelen. Wil je hier meer over weten en ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw gebouw(en)? Neem contact op met de specialisten van Y-con. We nemen je met veel plezier mee in de mogelijkheden en helpen je graag met het vervaardigen van jouw gebouwenbeheersysteem in de cloud!


(+31) 013 578 43 20
info@nordomatic.nl
Maa - Vrij 8.30 - 17.00
In het weekend gesloten
Ringbaan Noord 185
5046AB Tilburg