Zo bespaar je energie, tijd en geld met slimme sensoren

Zo bespaar je energie, tijd en geld met slimme sensoren

Op het gebied van sensortechnologie zijn er steeds meer interessante ontwikkelingen. De opkomst van slimme sensoren is daar één van. Er zijn sensoren voor verschillende meetomgevingen zoals temperatuur, druk of volume. Maar wat doen ze nu precies en welke voordelen bieden slimme sensoren? In dit artikel leggen we dit aan je uit en vertellen we hoe je er energie mee bespaart.   

Lezen en schrijven

Slimme sensoren/bedienapparaten bieden meer opties dan reguliere sensoren. Zo is het o.a. mogelijk om hiermee te lezen en te schrijven. Stel dat je de temperatuur instelling in een ruimte terug wilt zetten naar 20 graden, dan kan dit gewoon via je gebouwbeheersysteem op afstand. Bij een analoog bedienapparaat is deze optie er niet, hierop is het namelijk alleen mogelijk om informatie te lezen. Dit maakt een slimme sensor/bedienapparaat dus een stuk efficiënter en gebruiksvriendelijker.

Minder bekabeling nodig

Een belangrijk voordeel bij het gebruik van smart sensoren is dat je minder bekabeling nodig hebt. Met smart sensoren is het namelijk mogelijk om kabels door te lussen. Per opnemer haal je er verschillende gegevens uit, zoals temperatuur, vocht en CO2. Hierbij gebruik je slechts één communicatiekabel die alle sensoren met elkaar verbindt. Hierdoor is het niet nodig om voor elke opnemer een aparte kabel aan te sluiten. Hierdoor ben je een stuk voordeliger uit met je bekabeling.

Uitbreidingsmogelijkheden

Een ander fijn aspect aan slimme sensoren is dat je makkelijker kunt uitbreiden dan bij een reguliere sensor. Je kunt makkelijk op de bestaande communicatie kabel een extra sensor plaatsen, omdat je geen separate kabel naar je gebouw beheer systeem hoeft te leggen.

Meer weten of sensors bestellen?

Ben je naar aanleiding van dit artikel benieuwd naar de mogelijkheden voor slimme sensoren? Bij Y-con vertellen we je er graag meer over. We kunnen je alles vertellen over de verschillende slimme sensoren die er zijn. Zoals o.a. temperatuursensoren, ruimtesensoren, vochtsensoren en luchtkwaliteit sensoren. Heb je vragen? Bel of mail ons gerust via info@y-con.nl of 013-5784320.


(+31) 013 578 43 20
info@nordomatic.nl
Maa - Vrij 8.30 - 17.00
In het weekend gesloten
Ringbaan Noord 185
5046AB Tilburg