Slim én stijlvol: dit zijn de nieuwe room sensors van Belimo

Slim én stijlvol: dit zijn de nieuwe room sensors van Belimo

Werken op een fijn kantoor: het doet veel voor je productiviteit. Een mooie inrichting, maar ook een comfortabel klimaat doet veel. Daarom bestaan er slimme ruimtesensoren, die helpen je om een optimaal binnenklimaat te realiseren. Maar het oog wil ook wat! Daarom besteden de ontwikkelaars van room sensors tegenwoordig ook veel aandacht aan het design. Zo is een room sensor geen doorn in het oog, maar juist een stijlvolle aanvulling op de rest van de ruimte.

Lancering nieuwe Belimo room sensors

Onlangs lanceerde Belimo een nieuwe lijn room sensors en bedieningsunits. Volgens het fabricaat is de nieuwe lijn de ideale combinatie tussen comfort en een tijdloos design. Daar waren we wel benieuwd naar bij Y-con. Daarom doken we in de specificaties en onderzochten we de mogelijkheden met de Belimo room sensors.

Belimo room sensors

De room sensors van Belimo zijn ontworpen als aanvulling op het bestaande assortiment. In de eerste plaats regelen ze uiteraard de temperatuur, vochtigheid en luchtkwaliteit in de ruimte. Ook is er bij de ontwikkeling van de sensors veel aandacht besteed aan de installatie. Dit moest vooral eenvoudig zijn. De geïntegreerde NFC (Near Field Communication) maakt dit mogelijk en zorgt voor een vlotte installatie en inbedrijfstelling.

In deze nieuwe serie combineert Belimo deze technologieën met een elegant en tijdloos design. Het ontwerp is simpel, duidelijk en eenvoudig te bedienen. En doordat het apparaat relatief dun is, valt deze vrijwel niet op in het interieur. Dit maakt de sensors heel geschikt voor zichtbare en representatieve ruimtes.

De belangrijkste kenmerken op een rij

- Uitgerust met NFC (Near Field Communication): dit maakt programmeren, inbedrijfstellen en troubleshooting eenvoudig;
- Snelle toegang tot de behuizing. Hier is geen gereedschap voor nodig;
- Een elegant en tijdloos design;
- De geveerde aansluitblokken en beveiliging tegen omgekeerde polariteit zorgen voor een snelle en betrouwbare installatie;
- Snelle reactietijd, hoge meetnauwkeurigheid en minimale drift;
- Brede compatibiliteit - met 0-5, 0-10, 2-10 V DC of MP-Bus uitgangssignalen in een enkele unit (voor actieve apparatuur);
- Digitale ingang op MP-Bus met voeding voor externe apparatuur (bijvoorbeeld een aanwezigheidsmelder).

Bediening via de app

Als aanvulling op de sensors en bedieningsunits ontwikkelde Belimo de Belimo Assistant App. Via deze app is het mogelijk om de instellingen van alle actieve apparaten via één device te bedienen. Hiermee pas je de instellingen voor verschillende ruimtes aan, zonder dat je de sensorbehuizing hoeft te openen.

Meer weten?

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor de Belimo room sensors en bedieningsunits? Neem contact op met Y-con via info@y-con.nl of 013-5784320. We helpen je graag met het realiseren van een prettig binnenklimaat!


(+31) 013 578 43 20
info@nordomatic.nl
Maa - Vrij 8.30 - 17.00
In het weekend gesloten
Ringbaan Noord 185
5046AB Tilburg