Hoe wij verduurzamen én besparen met 70 nieuwe zonnepanelen op ons kantoor

Hoe wij verduurzamen én besparen met 70 nieuwe zonnepanelen op ons kantoor

Voor onze klanten zijn wij altijd op zoek naar slimme oplossingen om geld en energie te besparen en daarmee stap voor stap te verduurzamen. Uiteraard geldt dat ook voor Y-con zelf. Zo installeerden we afgelopen zomer 70 nieuwe zonnepanelen op het dak van ons kantoor. Een belangrijke ‘groene’ stap voor ons bedrijf, die ook nog eens een mooie besparing oplevert. Hoe en hoeveel precies, dat lees je in deze blog.

Zonnepanalen op kantoor

Dat zonnepanelen een interessante investering zijn hoeven we je waarschijnlijk niet meer te vertellen. Tegenwoordig liggen ze bij steeds meer huishoudens op het dak. De voordelen ervan zijn algemeen bekend: 

- Je wekt duurzame energie op en maakt er gratis gebruik van;
- De opgewerkte energie is te gebruiken voor meerdere doeleinden in huis;
- Subsidies zijn vaak mogelijk. Dat maakt zonnepanelen financieel aantrekkelijk.

Voor zonnepanelen op kantoor geldt hetzelfde. Het is een interessante en duurzame investering. Daarom installeerden we afgelopen zomer 70 nieuwe zonnepanelen op het dak van ons kantoor in Tilburg. Een flink aantal!

Wat levert de zonnepanelen ons op?

Het aantal zonnepanelen is bepaald aan de hand van ons dagelijkse energieverbruik. Dit betekent dat deze 70 zonnepanelen ervoor zorgen dat we nu zelfvoorzienend zijn in onze elektriciteit. Ook zijn we door het plaatsen van de zonnepanelen van energielabel E naar A+ gegaan. Met een PV systeem kracht van 44,88 kWp is onze gemiddelde maandopbrengst tot nu toe 2276 kWh. Naar verwachting wordt dat een jaarlijkse opbrengst van 42636 kWh per jaar. Met die opbrengst besparen we zo’n 29,8 ton aan CO2.

Verder verduurzamen

Met de zonnepanelen op ons kantoor willen we onze klanten inspireren en laten zien wat de impact ervan is als je je energieverbruik optimaliseert. Ook willen we ze laten zien dat het verduurzamingsproces bij ons ook stap voor stap gaat. Niet alles hoeft tegelijkertijd, verduurzaming is een proces. Wij doen ook niet alles meteen 100% perfect, maar we maken wel telkens stappen vooruit. We hopen hier een voorbeeld in te zijn en anderen te laten zien wat er allemaal mogelijk is.

Verder verduurzamen

Zo stapten we eind 2018 over naar een duurzaam datacenter voor onze hosting: EcoRanks. In een eerder artikel schreven we daar al over. De nieuwe zonnepanelen op ons kantoor brengen ons weer een stap verder in ons verduurzamingsproces. Binnenkort mogen we daar een nieuw element aan toevoegen: dan ontvangen we namelijk onze eerste elektrische auto’s en laadpaal. Mooie ontwikkelingen! Ben je benieuwd hoe je jouw werkomgeving ook groener en energiezuiniger kan maken? Neem contact met ons af voor vrijblijvend advies.


(+31) 013 578 43 20
info@nordomatic.nl
Maa - Vrij 8.30 - 17.00
In het weekend gesloten
Ringbaan Noord 185
5046AB Tilburg