Betrouwbare data in je energiedashboard met E-Mon BLACK van Honeywell

Betrouwbare data in je energiedashboard met E-Mon BLACK van Honeywell

Inzicht in het energiebeheer in je pand: het is één van de belangrijkste stappen om energie te besparen. Wil je hier inzicht in krijgen, dan is het interessant om een energiedashboard in te richten. Het is dan wel van belang dat je dit dashboard vult met de juiste data. Dit kan met de E-Mon BLACK energiemeter van Honeywell. In deze blog vertellen we je meer over de voordelen van deze kWh meter.

Wat doet een energiemeter?

Voordat we ingaan op de voordelen van de E-Mon BLACK, gaan we even een stapje terug: wat doet een energiemeter, ofwel kWh meter nu eigenlijk? Kort gezegd is het een meetinstrument om het verbruikte elektrische vermogen in gebouw te meten. Waarschijnlijk ken je het principe wel, je vindt er namelijk ook een in je eigen meterkast thuis. Hetzelfde geldt voor kantoren, bedrijfshallen en andere gebouwen.

E-Mon BLACK energiemeter

KWh (of voluit kilowattuur) is de eenheid waarmee de energiemeter meet. Hiermee kun je het energieverbruik in een pand inzichtelijk maken. De E-Mon BLACK is een van de nieuwste energiemeters op de markt en werkt met een slimme monitoringstechnologie. Dit zorgt voor betrouwbare data, die een zeer accuraat inzicht geeft in je verbruik. Daarnaast is de E-Mon BLACK energiemeter toe te passen op meerdere protocollen en is de meter voorzien van een ingebouwde cybersecurity-beveiliging. Wat houdt dit precies in? Cybersecurity & E-Mon BLACK app De E-Mon BLACK is de eerste energiemeter met een deze geavanceerde ingebouwde beveiliging. De cryptochiptechnologie zorgt voor veilige authenticatie, communicatie en opslag van gegevens. Ook is de energiemeter eenvoudig en vlot in bedrijf te stellen met de E-Mon Black app. De app biedt tevens ondersteuning bij het oplossen van problemen en heeft de optie om gegevens uit te lezen en te analyseren.

Bluetooth communicatie en zelfanalyse

De E-Mon BLACK energiemeter werkt met Bluetooth-communicatie. Hierdoor heb je minder bekabeling nodig. Dat scheelt in bekabelingskosten, maar ook maakt het de inbedrijfsstelling eenvoudiger en efficiënter. Ten slotte is de E-Mon BLACK ook voorzien van een zelfanalysefunctie. Hiermee analyseert het apparaat het dataverbruik automatisch. Mogelijke defecten worden onmiddellijk weergeven op het LED-scherm van het apparaat en in de app

Slimme energiemeter bestellen

Wil je naar aanleiding van dit artikel meer weten over de mogelijkheden met slimme energiemeters? We adviseren je graag. Neem gerust contact met ons op voor advies of een offerte op maat.


(+31) 013 578 43 20
info@nordomatic.nl
Maa - Vrij 8.30 - 17.00
In het weekend gesloten
Ringbaan Noord 185
5046AB Tilburg