Je hosting bij een datacenter onderbrengen: waarom is dit interessant?

Je hosting bij een datacenter onderbrengen: waarom is dit interessant?

Steeds meer organisaties kiezen er bewust voor om de hosting voor hun energie extern in een datacenter onder te brengen. Er zijn verschillende redenen waarom ze dit doen. In veel gevallen is het bijvoorbeeld veiliger en verkleint het de kans op verlies van data of storingen. Hoe komt dat en hoe werkt dit precies?

Hosting via een datacenter

Simpel gezegd is een datacenter een beveiligde gebouw met één duidelijk doel: ervoor zorgen dat onze servers en apparatuur 24/7 blijven draaien. Hoewel het soms misschien zo lijkt, gaat dit namelijk niet automatisch. Y-con heeft een eigen datacenter bij EcoRacks in Eindhoven. Vanuit hier beheren wij de gebouwenbeheersystemen van onze klanten en hebben we altijd toegang tot de meest actuele gegevens van het gebouw.

Waarom is het interessant?
Naast veilige gegevensopslag, is er nog andere redenen waarom bedrijven hun hosting in een datacenter onderbrengen: je hebt er zelf geen omkijken naar. Vanuit Y-con zorgen we er namelijk voor dat de server van jouw organisatie continu optimaal draait. Dat betekent dat we automatische back-ups en updates uitvoeren en het benodigde onderhoud uitvoeren. Ook bekijken we eens in de zoveel tijd of er mogelijke optimalisaties voor de server zijn. Hiermee ben je verzekerd van een optimaal draaiende server, zonder dat je er intern veel tijd mee kwijt bent. 

Je hebt altijd een back-up stroomvoorziening

Een back-up stroomvoorziening is voor veel bedrijven onmisbaar. Een storing komt immers altijd ongewenst. In ons datacenter is deze back-up er altijd. Stel dat er een storing is, dan gebruikt het datacenter eerst een back-up batterij die per direct de normale stroomvoorziening overneemt. Daarnaast wordt op het zelfde moment automatisch het diesel noodaggregaat gestart. Op die manier is er dus altijd een stroomvoorziening waar je op kunt terugvallen.

Inzicht in de serverstatus via het dashboard

Een ander voordeel van hosting via Y-con is dat je altijd op afstand inzicht hebt in de serverstatus. Als klant kun je deze monitoren via ons dashboard. Het dashboard wordt elke 10 minuten geüpdate met de actuele serverstatus. Mocht je twijfelen, dan kun je de status dus altijd even checken! 

Meer informatie?

Wil je naar aanleiding van dit artikel meer weten over de mogelijkheden voor hosting via Y-con? Onze collega’s adviseren je graag. Neem contact met ons op voor informatie en advies.


(+31) 013 578 43 20
info@nordomatic.nl
Maa - Vrij 8.30 - 17.00
In het weekend gesloten
Ringbaan Noord 185
5046AB Tilburg