Nordomatic zet Europese expansie voort met nieuwe overname in Benelux

Nordomatic zet Europese expansie voort met nieuwe overname in Benelux

STOCKHOLM, 12 mei – Nordomatic, de leidende en onafhankelijke GBS-leverancier in Scandinavië zet de volgende stap in zijn succesvolle Europese expansiestrategie door de overname van Y-con, een hoogwaardige GBS aanbieder in Nederland die ook in België actief is. Toke Kjær Juul, VICE CEO van Nordomatic, zegt: “Y-con is een geweldig bedrijf met een sterk klantenbestand. Deze overname zal een geweldige aanvulling zijn in het vestigen van Nordomatic als Global GBS-speler.”

Y-con is opgericht in 2005 en heeft een kantoor in Tilburg, met ongeveer 30 medewerkers.

 “We zijn erg blij om onderdeel te worden van de Nordomatic Group. Dit geeft onze klanten een nog betere partner en we krijgen de middelen om ons te wagen aan Cloud gebaseerde diensten voor het GBS. Dit is iets wat Nordomatic al met succes heeft gedaan in Scandinavië. Cloud gebaseerde services zijn de toekomst van het GBS. We zijn erg enthousiast om deze toekomst als onderdeel van Nordomatic aan te gaan” zegt Lyon van Hest, CEO van Y-con.

Nordomatic wil de wereldwijd marktleider worden in GBS-oplossingen en Smart Buildings. Y-con is gevestigd in de snelgroeiende Benelux-regio met een track record van 15 jaar en een ervaren managementteam. Het bedrijf is een pionier binnen managed GBS systemen en heeft een sterke interesse in Cloud gebaseerde diensten. Eerder dit voorjaar is Nordomatic uitgebreid naar het Verenigd Koninkrijk door de overname van Spica. Met de toevoeging van Y-con boekt Nordomatic goede vooruitgang met zijn wereldwijde groeistrategie.

Toke Kjær Juul concludeert: “De volgende stap is het opschalen van deze acquisitie door een succesvolle integratie van Y-con in de Nordomatic Group. Naast het blijven bedienen van de klanten en het zoeken naar mogelijkheden in Cloud gebaseerde services in de Benelux, zien we ook een groot potentieel in het uitbreiden van ons dienstenaanbod”.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Toke Kjaer Juul

VICE CEO

Nordomatic

Arenavägen 27, 121 77 Stockholm

toke.juul@nordomatic.com

 

Lyon van Hest

Managing Director

Y-con

Ringbaan Noord 185, 5046 AB Tilburg

lyonvanhest@y-con.nl 

 

Over Nordomatic Group

Nordomatic is een toonaangevende onafhankelijke leverancier van Smart Building-oplossingen gericht op energie-efficiëntie, met aanwezigheid in Zweden, Denemarken, Noorwegen en het Verenigd Koninkrijk. Oplossingen integreren en beheren van verwarming, koeling, verlichting, toegangscontrole, brandbeveiliging en beveiliging binnen gebouwen. Nordomatic verkoopt ook een toonaangevend intelligent systeem, Ecopilot®, dat het mogelijk maakt de energiekosten van gebouwen tot 40% te verlagen en zo gebruikers te helpen de klimaat- en energiedoelstellingen van de EU te halen. Nordomatic heeft een omzet van 105 miljoen Euro en bijna 600 medewerkers. Door de klantintegraties van Nordomatic werd in 2021 80.000 ton CO2-uitstoot bespaard.

www.nordomatic.com


(+31) 013 578 43 20
info@nordomatic.nl
Maa - Vrij 8.30 - 17.00
In het weekend gesloten
Ringbaan Noord 185
5046AB Tilburg