Beschrijving

Installatie

Voor de realisatie van het Schiphol Amsterdam– heeft Y-con de installatie uitgewerkt met Siemens. De oppervlakte van Schiphol bedraagt 2.787 hectare.

Klant

Koninklijke Luchthaven Schiphol of Amsterdam Airport Schiphol (IATA: AMS, ICAO: EHAM) is de grootste Nederlandseluchthaven en een belangrijke luchthaven in Europa. Schiphol was in 2015 met ruim 58 miljoen passagiers de op vier na drukste luchthaven van Europa, na Heathrow (Londen), Charles de Gaulle (Parijs), Frankfurt en Atatürk (Istanboel).

Het vliegveld ligt in de gemeente Haarlemmermeer in het zuiden van de provincie Noord-Holland en bevindt zich ongeveer 15 kilometer ten zuidwesten van Amsterdam. Op de plaats waar nu Schiphol ligt, lag eerder het dorp Rijk. De naam "Schiphol" wordt ook gebruikt als plaatsnaam, evenals Schiphol-Oost en Schiphol-Rijk.

De luchthaven is eigendom van de Koninklijke Schiphol Group (statutaire naam: "N.V. Luchthaven Schiphol"), met als aandeelhouders de Nederlandse Staat, de gemeenten Amsterdam en Rotterdam, en Aéroports de Paris.

Schiphol is de thuishaven van de Nederlandse luchtvaartmaatschappijen KLMMartinair (uitsluitend vracht), CorendonTUI en Transavia. Daarnaast is het de Europese hub van Delta Air Lines en Jet Airways, en een basis voor onder meer Vueling en easyJet. De luchthaven ligt enkele meters onder zeeniveau en telt zes start- en landingsbanen.

Project Details

Gebouw Luchthaven
Eigenaar Koninklijke Schiphol Group
DDC/GBS Siemens DDC

(+31) 013 578 43 20
info@nordomatic.nl
Maa - Vrij 8.30 - 17.00
In het weekend gesloten
Ringbaan Noord 185
5046AB Tilburg