Beschrijving

Het zal de inwoners van Tilburg niet ontgaan zijn: Tilburg krijgt een nieuw stadskantoor. Het standskantoor bestaat uit twee delen (Stadskantoor 1 en 2). Beide delen worden gerenoveerd. De indeling van het nieuwe kantoor is gebaseerd op de principes van ‘Het Nieuwe Werken’. Aan Y-con de taak om de installaties voor Stadskantoor 1 te realiseren. Dit doen we in samenwerking met onze partner & leverancier Saia Burgess Controls.

Een project met slimme, innovatieve tools

De renovatie van het Stadskantoor is een flinke project. Het oude gebouw wordt volledig gestript en van het begin af aan opnieuw opgebouwd. Dat biedt kansen voor het integreren van een nieuwe installatie met slimme, innovatieve tools. Zonder gebruik van naregelingen, maar alles op basis van een slimme datakoppeling.

Zo kozen we er bijvoorbeeld voor om de zonwering in de ramen te integreren. Hiermee creëer je eenvoudig een optimale verduistering op de momenten dat het nodig is. Een andere slimme tool die we integreerden is de besturing van de kantoorruimtes. Het bedienen van de apparatuur in de kantoren is hierdoor voor medewerkers heel eenvoudig. Dit gaat via een app op de telefoon. Handig: zo heb je direct alles bij de hand, zonder dat je hoeft uit te zoeken hoe al die systemen precies werken.

Duurzaam, energiezuinig en toekomstbestendig

Eén van de belangrijkste uitgangspunten voor de installaties is een comfortabel klimaat. Maar wel op een energiezuinige, duurzame en toekomstbestendige manier. Daarom kozen we ervoor om warmte en kou op te wekken via een WKO-installatie, aangevuld met gasketels en koelmachines – voor als het echt nodig is. De ventilatie is vraaggestuurd op basis van de CO2 concentratie. Dit zorgt voor een comfortabel en gezond binnenklimaat, maar ook voor een beperkt energiegebruik. Om dit te garanderen maken we gebruik van de BREEAM Excellent tool. Hiermee meten en beoordelen we de duurzaamheid en energiezuinigheid van het gebouw. 

Meer weten?

Wil je meer weten over de installatie van het Stadskantoor in Tilburg of ben je benieuwd naar andere projecten van Y-con? Neem gerust eens contact op. We vertellen je graag meer!

 

Project Details

Gebouw Stadskantoor/Gemeentehuis
Eigenaar Gemeente Tilburg
DDC/GBS Saia Burgess Controls

(+31) 013 578 43 20
info@nordomatic.nl
Maa - Vrij 8.30 - 17.00
In het weekend gesloten
Ringbaan Noord 185
5046AB Tilburg