Beschrijving

Installatie

Voor de realisatie van ASVZ Groenstraat gaat Y-con de installatie uitgewerken met Distech Controls.

Over de klant en waarom

Een aantal oude loodsen aan de Groenstraat wordt momenteel gesloopt om plaats te maken voor een AHOED plus zorgwoningen en een tiental huurwoningen. Volgens de aanvankelijke planning zou de nieuwbouw aan de Groenstraat er nu al staan, maar de sloop van oude loodsen op die plek is in elk geval begonnen. 

Naar een ontwerp van A3 Architecten uit Rotterdam komt er een gevarieerd plan voor wonen en zorg. De 'glazige' plint van twee gebouwen in de richting van de Ringbaan Zuid wordt het onderkomen van in elk geval een huisarts, een apotheek en een fysiotherapeut. Erboven komen 32 zelfstandige zorgappartementen voor mensen met een verstandelijke beperking. Hierover zijn afspraken gemaakt met zorgverlener ASVZ

Huurwoningen

Een vierde ruimte van deze zogeheten AHOED moet nog worden ingevuld. De gemeente staat in het inmiddels aangepaste bestemmingsplan ook detailhandel toe mits die is gerelateerd aan de zorgvoorzieningen. ,,Dat is nog een uitdaging", zegt Van Hooff, ,,maar het is ook mogelijk dat er nog een zorgverlener bijkomt."

Aangrenzend aan de Groenstraat  komt een rij van vijf ruime huurwoningen met tuinen. Dwars daarop - aan de achterzijde zijn nog eens vijf huurwoningen van hetzelfde type gepland. ,,De huurprijzen zijn nog niet bekend." Ook deze woningen blijven in bezit van de huidige eigenaars van het terrein (de gebroeders Bas en Jeroen van Tilburg). Op het binnenterrein komen 38 parkeerplaatsen.

De vertraging is vooral ontstaan doordat de aanpassing van het bestemmingsplan meer tijd vroeg dan verwacht. De verwachting is dat de nieuwbouw in het eerste kwartaal van 2020 wordt opgeleverd. De braakliggende hoek van de Groenstraat met de Broekhovenseweg wacht nog altijd op invulling. Vast staat dat het markante ontwerp Pleinhuis voor deze locatie - in de oorspronkelijke vorm niet haalbaar is. Dit prijswinnende plan is van de hand van Ontwerplab uit Tilburg.  

bron: https://www.bd.nl/tilburg/tegenover-de-jumbo-een-nieuwe-wand-voor-de-groenstraat~aa7981e7/

Project Details

Gebouw AHOED plus zorgwoningen
Eigenaar ASVZ
DDC/GBS Distech Controls

(+31) 013 578 43 20
info@nordomatic.nl
Maa - Vrij 8.30 - 17.00
In het weekend gesloten
Ringbaan Noord 185
5046AB Tilburg