Beschrijving

Duynie Ingredients breidt uit naar Cuijk! De producent van hoogwaardige ingrediënten voor (huis)diervoeding had oorspronkelijk één vestiging in Nijmegen. Vanwege de toenemende vraag naar hun producten, bouwden ze een fabriek aan de Lange Oijen, in de Cuijkse haven. Om het pand te optimaliseren werkten wij de installatie uit met het fabricaat Saia Burgess Controls.

De nieuwe fabriek

Duynie merkte dat de vraag naar natuurlijke en duurzame producten voor (huis)diervoeding toenam. Om aan deze vraag te voldoen, realiseerden ze een uitbreiding van hun productiecapaciteit. De nieuwe fabriek in Cuijk biedt hiervoor alle mogelijkheden. Grondstoffen worden hier gesorteerd, gereinigd, versneden, verdroogd en verwerkt tot eindproduct. De energie die hiervoor nodig is vervaardigen ze op een duurzame manier. Het pand ligt namelijk naast de Bio-energiecentrale Cuijk (BECC). Hierdoor kan Duynie volledig produceren op restwarmte. Een duurzame uitbreiding dus!

Een prettig binnenklimaat

Duynie bouwde niet alleen nieuwe productiehallen, maar ze rustten het pand ook uit met een magazijn, kantoren en facilitaire ruimtes. Deze ruimtes vragen om een prettig binnenklimaat, dat eenvoudig en duurzaam te reguleren is. Om dit te realiseren werkten wij alle installaties uit met het fabricaat Saia Burgess Controls. Hiermee kan Duynie alle ruimtes afzonderlijk beheren én aanpassen aan de eisen en wensen per ruimte.

Meer weten?

Wil je meer weten over de installaties bij Duynie of ben je benieuwd naar de mogelijkheden om jouw installaties over te zetten naar het fabricaat Saia Burgess Controls? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.

Project Details

Gebouw Fabriek
Eigenaar Royal Cosun
DDC/GBS Saia Burgess Controls

(+31) 013 578 43 20
info@nordomatic.nl
Maa - Vrij 8.30 - 17.00
In het weekend gesloten
Ringbaan Noord 185
5046AB Tilburg