Digitaliseer uw gebouw

Digitaliseer uw gebouw

Ontsluit het potentieel van uw gebouw met digitalisering

Connectiviteit wordt steeds belangrijker. Digitalisering maakt het voor bedrijven mogelijk concurrerend te blijven. Digitalisering kan zorgen voor lagere kosten, verhoogde productiviteit, flexibiliteit en efficiëntie plus een kortere reactietijd op vragen van klanten en marktbehoeften. Ook biedt het nieuwe en innovatieve zakelijke mogelijkheden.

De digitale onderneming is al realiteit. Bedrijven zijn op zoek naar de voordelen en kansen die dit biedt en maken een digitale transformatie door. Daarvoor is naadloze integratie van gegevens over de hele waardeketen een must. Het in waarde omzetten van deze gegevens is een cruciale factor voor succes.

Het digitaliseren van uw gebouw biedt niet alleen potentieel voor operationele transformatie, maar ontsluit ook een geheel nieuw domein van digitale diensten. Sensoren in gebouwen en energiesystemen delen hun gegevens met ons. Deze informatie kan in combinatie met een digitale kopie van het gebouw worden geanalyseerd om zo de werking van het gebouw te optimaliseren. Dat levert voordelen op voor klanten, zoals een efficiënter gebruik van energie, apparatuur en ruimte. Daarnaast zorgt het voor verbeterde gebruikersefficiëntie, meer comfort en meer veiligheid.
Met onze mensen, technologie en diensten bieden wij een solide basis om uw gebouwprestaties te verbeteren met de kracht van data – en uiteindelijk de perfecte plek voor u te creëren om uw zakelijke doelen te bereiken.

 

Building Information Modeling

In de veranderende bouwindustrie van vandaag de dag veranderen we data in waarde! De methode die dit mogelijk maakt noemen we Building Information Modeling, ofwel BIM. Maar wat is BIM precies? Het is een revolutionaire, vooruitziende digitale plan- en werkmethode die het werk van alle betrokken belanghebbenden integreert. Met BIM wordt een gebouw twee keer gebouwd; eerst virtueel en daarna fysiek. Het fysieke bouwproces begint pas nadat het virtuele gebouw voldoet aan alle verwachtingen en specificaties. Dit verbetert de kwaliteit en bespaart tijd en kosten. Wijzigingen zijn natuurlijk eenvoudiger aan te brengen in het virtuele model, dan in het echte fysieke gebouw.

Deze waardecreatie gaat verder dan de plan- en bouwfasen. Het consequente gebruik van een gezamenlijke BIM-database heeft ook een meetbaar positief effect op de langdurige en dure exploitatiefase. Met andere woorden: met BIM is een aanzienlijke productiviteitswinst te realiseren in alle fasen van een bouwproject.
 

Inventief met data omgaan zorgt voor perfecte plekken

De toekomst van de bouwindustrie is digitaal en Siemens is een succesvolle drijvende kracht achter de digitalisering van gebouwen. Met onze holistische aanpak en uitgebreide ervaring, ondersteund door onze innovatieve technologieën, zorgen we voor de perfecte plek voor alle belanghebbenden. Zo zorgen wij ervoor dat de belanghebbenden hun individuele zakelijke doelen realiseren.

 

bron: https://www.siemens.com/nl/nl/home/bedrijf/thema-gebieden/intelligent-infrastructure/gebouwen/digitalization.html


(+31) 013 578 43 20
info@nordomatic.nl
Maa - Vrij 8.30 - 17.00
In het weekend gesloten
Ringbaan Noord 185
5046AB Tilburg