Energy Valve generatie 4

Energy Valve generatie 4

Begin dit jaar introduceerde Belimo de vernieuwde Energy Valve versie 4 en de nieuwe thermische energiemeter. Bij Y-con zijn we enthousiast over deze twee producten. Beide producten zijn geschikt voor toepassingen waar ook afgerekend wordt. We vertellen er graag meer over.

Belimo Energy Valve en Thermische Energiemeter: wat zijn het?

De Belimo Energy Valve is een druk gecompenseerd regelorgaan welke tevens flow meet en door middel van gepaarde opnemers de delta T tussen aanvoer en retour. Met deze variabelen kan men het thermisch vermogen van het proces berekenen. Daar waar geen medium geregeld hoeft te worden kan men thermische energie meten met de nieuwe energiemeter. Deze hanteert hetzelfde meetprincipe als de Energy Valve.

Comfort voor de gebruiker

De Belimo Energy Valve zorgt voor comfort en een constante temperatuur. Het regelt onmiddellijk het debiet (drukonafhankelijk) en optimaliseert de energietoevoer naar de verbruiker. De in de Belimo Energy Valve geïntegreerde Delta T-manager, meet continu het temperatuurverschil en vergelijkt dit met de door de gebruiker gedefinieerde Delta T.

Door het temperatuurverschil tussen aanvoer en retour bij elke warmtewisselaar te meten, blijven de pompenergiekosten zo laag mogelijk. De geïntegreerde logica voorkomt lage temperatuurverschillen bij de warmtewisselaar, maar behoudt wel het comfort voor de gebruiker.

Een handige interface

Een ander voordeel van de Belimo Energy Valve is dat hij uitgerust is met een slimme (NFC-interface (Near Field Communication). Deze interface maakt het mogelijk om eenvoudige configuraties en onderhoud rechtstreeks via een smartphone uit te voeren. Daarnaast is het uiteraard ook mogelijk om deze kleppen en meters via de standaard protocollen zoals BACnet of Modbus te koppelen en uit te lezen.

De Energy Valve in gebruik bij Nike EHQ en DCIM te Tilburg

Bij Y-con passen we de Energy Valve regelmatig toe in onze projecten. Zo gebruikten we de Energy Valve onlangs bij het aanpassen van de installaties van de Nike Campus in Hilversum en bij het distributie magazijn van de Bijenkorf in Tilburg.
Wij zijn ervan overtuigd dat de Energy Valve van grote meerwaarde is in combinatie met een GBS en energiemonitoring. Het maakt energiebeheer en -facturering eenvoudig en transparant.

Meer weten?

Wil je meer weten over de mogelijkheden van de Energy Valve? Neem vrijblijvend contact met ons op. We adviseren je graag.


(+31) 013 578 43 20
info@nordomatic.nl
Maa - Vrij 8.30 - 17.00
In het weekend gesloten
Ringbaan Noord 185
5046AB Tilburg