De Centraline EAGLEHAWK NX

De Centraline EAGLEHAWK NX

De nieuwe EAGLEHAWK NX is een krachtige controller voor het aansturen van verwarming, ventilatie en lucht airconditioning (HVAC) installaties. Bovendien integreert het naadloos met andere bouwtoepassingen via een grote mogelijkheid aan datakoppelingen en is BACnet gecertificeerd (B-BC). De vrij programmeerbare controller maakt gebruik van het CentraLine Niagara eXtended (NX) platform en dit uitgebreide concept van EAGLEHAWK NX biedt tal van voordelen, waaronder:

• Operationele besparingen door integratie en gemeenschappelijke bediening van alle bouwtoepassingen omdat de nieuwste Energy Management-tools rechtstreeks op de controller worden uitgevoerd.
• Installatiebesparingen dankzij de kleine behuizing, geïntegreerde input / output IO en dubbele Ethernet poorten die geschikt zijn voor daisy-chain-bedrading.
• Eenvoudige, betrouwbare en kosteneffectieve afhandeling via netwerkonafhankelijke 'nood'-bediening (via ingesloten HMI), evenals de veilige Java-vrije bediening op afstand.
• Eenvoudig om bestaande oplossingen te upgraden naar de nieuwste verbonden technologieën.

Operationele besparingen & Integratie

De naadloze integratie van verschillende bouwtoepassingen (zoals bijvoorbeeld VRF of KNX systemen) is essentieel voor het bereiken van minimale bedrijfskosten en optimale werk- en leefomstandigheden. De EAGLEHAWK sluit HVAC, verlichting, zonwering, metingen en nog veel meer aan op 1 centraal apparaat. De EAGLEHAWK verbindt en vertaalt gegevens van bijna alle apparaten en/of systemen en optimaliseert het energieverbruik en hiermee de totale operationele kosten van uw gebouw.

Energiebeheer

Bovendien is er het bovenliggende ENERGY VISION NX, het fantastiche energie management systeem welke gewoon op de controller kan draaien om de werking van uw gebouw te analyseren en optimaliseren.
 

Energiemanagent EAGLEHAWK

 

Installatie besparingen


Flexibiliteit en schaalbaarheid
EAGLEHAWK is monteerbaar op wanden, DIN-rails of in standaard zekeringkasten. Het biedt maximale flexibiliteit met behulp van een schaalbare input / output (IO) concept:
• De controller is met 14 of 26 onboard IO beschikbaar
• Optionele compacte, gemengde IO-module
• Een Panel-Bus IO Concept (0 tot 1000 hardwarepunten) voor gedistribueerde montage van IO-modules. Het is onderhoudsvriendelijk vanwege de afzonderlijke bedradingsbussen welke een snelle uitwisseling zonder herbedrading mogelijk maakt.

Slimme bedrading
Je kunt zelf meer kosten besparen omdat de controller uitgerust is met een dubbele Ethernet-poorten voor daisy-chain-bedrading, hierdoor hoef je niet persé een ethernet switch te plaatsen en kunt je de controllers gewoon doorlussen. Je kunt ook de twee internet poorten gebruiken om de controller op twee aparte netwerken aan te sluiten zoals bijvoorbeeld het GBS netwerk en het IT netwerk.

 


Makkelijk te gebruiken

 

De EAGLEHAWK NX biedt je schaalbare opties om al uw gegevens te beheren. De EAGLEHAWK bevat een HMI LCD scherm op de controller die voldoet aan alle vereisten voor een netwerkonafhankelijke besturing en eventuele noodbediening, evenals configuratie en bediening op locatie. De controller is beschikker met het HMI LCD scherm in gebouwd of met een aparte los te koppelen HMI display.

 

Onboard HMI                        Losgekoppeld HMI
 

 

De EAGLEHAWK kan natuurlijk ook benaderd worden via browser, dit kan door middel van een veilige (Java-vrije) en intuïtieve interface die voorzien is van alle functies. De bedien interface bevat bijvoorbeeld:

• Integratie en supervisie van toepassingen voor gebouwbeheer
• Alarmen, schema's, trendgeschiedenissen, grafieken / schema's, e-mail, sms
• Externe toegang, programmeren op afstand en afstandsbediening service,
• Energiebeheerfuncties, inclusief meten (M-Bus, Modbus)

In grotere installaties kunnen controllers met een netwerk worden verbonden door middel van een ARENA NX-supervisor.

 

 

 

 

Meer weten over de Centraline EAGLEHAWK NX en de bijbehorende IO modules, klik dan hier.


(+31) 013 578 43 20
info@nordomatic.nl
Maa - Vrij 8.30 - 17.00
In het weekend gesloten
Ringbaan Noord 185
5046AB Tilburg